ژل الکترود KONIX
ژل الکترود KONIX
تماس بگیرید
پایپل Medbar
پایپل Medbar
تماس بگیرید
بالن بکری
بالن بکری
تماس بگیرید
کاتتر کاواترم
کاتتر کاواترم
تماس بگیرید

مصرفی مطب

در این قسمت به معرفی برخی از محصولات مصرفی طب می پردازیم.

دستگاه برست لایت:

همان طور که می دانید از جمله رایج ترین انواع سرطان در میان بانوان سرطان سینه می باشد. سرطان بیماری دشواری می باشد و این را به یاد داشته باشید که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. برای پیشگیری از بروز این سرطان و تشخیص زودهنگام، دستگاه برست لایت طراحی شد که از آن در کنار سایر روش های تشخیصی استفاده می شود. با کمک این روش، اندازه گیری با دقت بسیار بالایی انجام خواهد شد.

برای بررسی بافت ها و عروق سینه بانوان طی معاینات دوره ای، از دستگاه های گوناگونی استفاده می شود که یکی از آن ها دستگاه برست لایت می باشد.

با استفاده از این ابزار می توانید وضعیت عروق و شریان های اصلی سینه را مشاهده کنید و در صورت مشاهده تغییرات غیرعادی در بافت های سینه سریعا آن را تشخیص دهید و نسبت به انجام درمان اقدام کنید.

این دستگاه دارای یک نور مرئی می باشد که به رنگ قرمز است و با کمک آن می توان در سریع ترین زمان توده های سینه را تشخیص داد. این دستگاه دارای یک صفحه شیشه ای است که باید بدون هیچ مانعی کاملا روی پوست قرار بگیرد و حرکت کند. برای این که بتوانید این دستگاه را بدون مشکل روی پوست حرکت دهید می توانید از ژل های روان کننده استفاده کنید.

هیسترومتر یکبار مصرف:

این ابزار برای انجام معاینات رحمی طراحی شده است و نوع یکبار مصرف آن از قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار است تا به بافت های حساس رحم صدمه ای وارد نکند. این ابزار دارای درجه بندی می باشد و با کمک آن پزشک می تواند عمق حفره رحمی بیمار را اندازه گیری کند. هیسترومترها در انواع دائمی و یکبار مصرف در دسترس می باشند که امروزه به علت رعایت بهداشت، پزشکان استفاده از نوع یکبار مصرف هیسترومترها را ترجیح می دهند.

هیسترومترهای یکبار مصرف انعطاف پذیر هستند و قسمت تیزی ندارند، به همین دلیل احتمال صدمه دیدن بافت های داخلی رحم را به حداقل می رسانند. از آن جایی که از هیسترومتر یکبار مصرف تنها برای یک بیمار استفاده می شود، احتمال انتقال عفونت وجود نخواهد داشت. هیسترومترهای یکبار مصرف به صورت کاملا استریل به خریداران عرضه می شوند و نیازی به استریل کردن مجدد آن ها ندارید. به همین علت بلافاصله پس از خارج کردن هیسترومتر از بسته بندی می توانید از آن استفاده کنید.

رایپنینگ سرویکال بالن:

رایپنینگ سرویکال بالن یک نوع کاتتر پزشکی محسوب می شود که دارای دو بالن می باشد. این بالن ها به دهانه رحم فشار وارد می کنند. فشار وارد شده سطح ترشح ﭘﺮوﺳﺘﺎﮔﻼﻧﺪﯾﻦ را افزایش می دهد.

این ابزار پزشکی از جنس سیلیکون می باشد و سبب بروز آلرژی های پوستی نمی شود. برای این که بدون استفاده از هیچ گونه دارویی دهانه رحم را برای زایمان آماده کنند از ابزار ایمن و ساده ای همچون رایپنینگ های سرویکال بالن استفاده می کنند. علت استفاده از این ابزار این است که به دهانه رحم صدمه ای وارد نمی کند و عوارض جانبی ناشی از مصرف دارو را ندارد. بالن های رایپنینگ سرویکال بالن را حدود ۶ الی ۱۲ ساعت در بدن قرار می دهند و پس از گذشت زمان ذکر شده آن ها را از بدن خارج می کنند.

تناکولوم یکبار مصرف:

از آن جایی که حین قرار دادن IUD در رحم امکان حرکت سرویکس وجود دارد پزشکان از تناکولوم ها استفاده می کنند تا دهانه رحم را ثابت نگه دارند. از دیگر موارد استفاده از آن، کمک به ثابت نگه داشتن بافت های بدن حین انجام عمل های جراحی می باشد.

تناکولوم ها به شکل دائمی و یکبار مصرف در دسترس می باشند. نوع یکبار مصرف آن وزن خیلی پایینی دارد، نوک آن تیز نمی باشد و دارای انعطاف پذیری مناسبی است. به همین علت به بافت های داخلی سرویکس صدمه ای وارد نمی کند و منجر به درد و خونریزی در این قسمت ها نخواهد شد.

تناکولوم ها از نظر ظاهری دارای انواع متفاوتی هستند و در شکل های متنوعی به فروش می رسند از جمله:

  • ساده
  • دو شاخ
  • چند شاخ

بالن بکری:

خیلی از مادرانی که زایمان می کنند در عرض مدت کوتاهی میزان زیادی خون از دست می دهند که به این اختلال خونریزی بعد از زایمان (PPH) می گویند. از دست دادن میزان زیادی از خون می تواند عوارض جانبی خطرناکی همچون افزایش ضربان قلب، نفس نفس زدن و ضعف شدید را در پی داشته باشد.

در برخی از شرایط در صورت تداوم این خونریزی ممکن است جان فرد در خطر باشد. برای ‌‌درمان این اختلال، پزشکان از ابزاری به نام بالن بکری استفاده می کنند. علاوه بر این، پزشکان از بالن های بکری برای درمان خونریزی شدید پس از عمل هیسترکتومی نیز استفاده می کنند.

بالن های بکری از جنس سیلیکون ساخته شده اند که علاوه بر ضد حساسیت بودن مانع از چسبیدن این ابزار به قسمت داخلی دهانه رحم می شود. این ابزار مورد تایید FDA آمریکا می باشد و در کمترین زمان ممکن و به سادگی می توانید آن را در محل تحت درمان قرار دهید و در مواقع لزوم نیز می توانید بدون هیچ مشکلی آن را خارج کنید.

کاتتر کاواترم:

برای درمان خونریزی های غیر عضوی رحم (DUB) از دستگاه های کاواترم استفاده می شود. امروزه به جای انجام جراحی های دردناک که با احتمال بروز عوارض جانبی شدید همراه هستند، پزشکان استفاده از ابزاری به نام کاتتر کاواترم را پیشنهاد می دهند که با کمک آن بافت اندومتر را از رحم بیماری که دچار این اختلال شده خارج می کنند.

برای استفاده از این دستگاه به کاتترهای مخصوصی نیاز است که به آن ها کاتتر کاواترم می گویند. بعد از این که علامت سبز روی دستگاه را فشار دادید، دستگاه برای استفاده آماده می شود. در این مرحله باید کاتتر کاواترم را وارد دستگاه نمایید. هنگامی که می خواهید کاتتر را در دستگاه کاواترم قرار دهید توجه کنید که شنیدن صدا به معنای روشن شدن و شروع به کار دستگاه می باشد.

 

ژل سونوگرافی

حتما تا به حال برایتان اتفاق افتاده که هنگام مراجعه به مراکز سونوگرافی متوجه می شوید که پزشک قبل از انجام آزمایش از یک ژل مخصوص روی پوست قسمت مربوطه استفاده می کند. برای این که آزمایش سونوگرافی به درستی انجام شود، پزشک باید لایه نسبتا ضخیمی از این ژل را روی پوست استعمال کند. به این ماده، ژل سونوگرافی می گویند و بعد از استعمال ژل، پروب سونوگرافی (مبدل) باید روی پوست قرار داده شود.

برای این که بافت های بدن بیماری که قصد انجام سونوگرافی را دارد به خوبی در ارتباط با مبدل قرار بگیرند و نتایج درستی حاصل شود باید از ژل های مخصوص سونوگرافی استفاده شود. این ماده رسانا وظیفه انتقال امواج فراصوت را بر عهده دارد.

بعد از این که پزشک از ژل روی پوست تان استفاده کرد ممکن است پوست تان کمی سرد شود و این حالت برای شما ناخوشایند باشد. اما بعد از مدت کوتاهی به آن عادت می کنید.

اصلی ترین دلیل استفاده از این ژل ها این است که در صورت وجود هوا بین پوست و پروب، امواج فراصوت قابلیت انتقال را ندارند در نتیجه تصویر دقیقی از اندام های بدن به دست نمی آید.

ویژگی های ژل های سونوگرافی

این ژل ها پس از استعمال، حالت خنک و سردی روی پوست ایجاد می کنند. ژل های سونوگرافی بی رنگ و شفاف هستند و به خوبی روی پوست می چسبند.

این ژل هیچ گونه بویی ندارد. علت این امر عدم استفاده از موادی نظیر (الکل، نمک و اسانس) در ساخت این ژل ها می باشد. به همین علت است که پس از استعمال، بیمار و اپراتور بویی را حس نمی کنند و اذیت نخواهند شد. برای این که هوا باعث ایجاد فاصله میان پروب و پوست نشود، این ژل ها را چسبنده درست می کنند تا کاملا پوست قسمت مربوطه را بپوشانند.

نکته مهمی که در خرید ژل های سونوگرافی باید به آن توجه شود این است که در ساخت آن از مواد باکیفیتی استفاده شده باشد تا تصاویر حاصل، از دقت و وضوح بالایی برخوردار باشند.

ژل سونوگرافی

موارد استفاده از ژل های سونوگرافی

از ژل های سونوگرافی در زمینه های گوناگونی استفاده می شود همچون:

  • دستگاه های سونیکید (دستگاه جنین یاب)
  • بیمارستان ها
  • درمانگاه ها
  • مراکز سونوگرافی

عوارض ژل سونوگرافی

ژل های سونوگرافی به طور گسترده در مراکز مختلف استفاده می شوند. با وجود استفاده همه جانبه، تاکنون عوارض جانبی خاصی برای این ژل ها گزارش نشده است.

از آن جایی که دوران بارداری دوران بسیار حساسی است و استفاده از هر ماده ای که باعث بروز عوارض جانبی می شود برای مادر و جنین خطرناک است، این ژل ها را به گونه ای درست می کنند که عاری از مواد مضر می باشند.

به همین علت است که برای تشخیص اختلالات و بیماری های گوناگونی نظیر موارد زیر از ژل های سونوگرافی استفاده می کنند:

  • تشخیص مشکلات کبد (نظیر کبد چرب)
  • سنگ کلیه
  • بررسی وضعیت جنین و ضربان قلب جنین در دوران بارداری
  • معاینات واژینال و تشخیص هر نوع عفونت واژن
  • بررسی درد و ورم
  • بررسی وضعیت عروق خونی
  • مشکلات کیسه صفرا
  • پانکراس
  • مشکلات رحم

به این علت که این ژل ها سبب بروز عوارض جانبی نمی شوند خیلی از افراد به عنوان روان کننده در روابط جنسی از آن ها استفاده می کنند. البته استفاده از آن ها به عنوان روان کننده خیلی رایج نیست و پیشنهاد می شود که از گزینه های مرسوم تری نظیر ژل لوبریکانت استفاده نمایید.

جنس ژل های سونوگرافی

معمولا ماده اصلی سازنده ژل های سونوگرافی پلی آکریل آمید می باشد. علاوه بر این ماده از سایر مواد فرعی نیز در ساخت این ژل ها استفاده می کنند.

این ژل خاصیت کاملا رسانا دارد و به انتقال امواج فراصوت به بافت های قسمت های خاصی از بدن کمک می کند.

ژل های باکیفیت نه به پوست صدمه ای می زنند و نه در عملکرد تجهیزات جانبی پزشکی (نظیر پروب) خللی وارد می کنند. این ژل ها باید از مواد کاملا سازگار با پوست تهیه شوند تا سبب بروز عوارض جانبی ای نظیر آلرژی و حساسیت پوستی برای فرد نشوند. به همین علت است که برای هر بیماری با هر نوع پوستی به راحتی و بدون هیچ مشکلی می توان از این ژل ها استفاده کرد.

یکی از مواردی که هنگام خرید این محصول باید در نظر بگیرید این است که ژل دارای تاییدیه های لازم از وزارت بهداشت باشد. این تاییدیه ها این اطمینان را ایجاد می کنند که محصول بی خطر و ایمن می باشد.

ژل سونوگرافی پلی ژل چیست ؟

یکی از ژل هایی که به وفور برای سونوگرافی استفاده می شود، ژل سونوگرافی پلی ژل می باشد. سطح رسانا بودن این ژل در حد متوسط می باشد و رابط خوبی میان بافت های بدن و مبدل محسوب می شود. با کمک این ژل می توانید تصویربرداری را با کیفیت بالا انجام دهید.

مواد تشکیل دهنده ژل های سونوگرافی پلی ژل

ژل سونوگرافی پلی ژل از مواد بی خطری برای پوست درست شده است که برخی از آن ها عبارتند از:

  • پروپیلن گلیکول
  • آب
  • رنگ

نکته: استفاده از رنگ به این منظور صورت می گیرد که محصول کارآیی بهتری داشته باشد.

مشخصات ژل های سونوگرافی پلی ژل

برخی از خصوصیات ظاهری این ژل ها شامل این موارد می باشند:

  • ژل های سونوگرافی پلی ژل دارای بافت ضخیمی می باشند و کاملا شفاف هستند.
  • این ژل ها رقیق نیستند و خاصیت چسبندگی دارند. به همین علت کاملا روی پوست تان ثابت می ماند و از روی پوست نمی ریزد.
  • یکی از ویژگی های مطلوب ژل های سونوگرافی پلی ژل این است که می توانید به راحتی و بدون کثیف شدن لباس هایتان آن را از روی بدن تان پاک کنید.
  • این ژل کاملا غیر تحریک کننده می باشد و باعث سوزش و حساسیت پوستی نخواهد شد.
  • این ژل ها قابلیت حل شدن در آب را دارند و در ساخت آن ها از نمک استفاده نشده است.
  • همچنین عاری از موادی نظیر فرمالدهید و لاتکس می باشند و به سادگی قابل پاک شدن می باشند.
  • دارای خاصیت ویسکوزیته (چسبناکی) مناسبی می باشند.
  • این ژل ها عاری از هر نوع چربی می باشند و بسیار روان هستند.
  • همچنین دارای غلظت بسیار بالایی هستند.
  • این ژل ها علاوه بر خاصیت ضد آلرژی، قابلیت مرطوب کنندگی نیز دارند.
  • پروب دستگاه های سونوگرافی یک قسمت مهم از این دستگاه ها می باشد و باید از وارد شدن هر نوع آسیبی به آن جلوگیری کنید. این ژل هیچ گونه صدمه ای به پروب وارد نمی کند و تاثیر شیمیایی ای روی تجهیزات و ابزار پزشکی نمی گذارد.
  • ژل های سونوگرافی پلی ژل در ۴ حجم ۲۶۰ سی سی، ۱، ۲ و ۵ لیتری در دسترس هستند.

نکات مهم

برای نگهداری از ژل های سونوگرافی پلی ژل باید شرایط ویژه ای مهیا باشد. برای مثال این ژل ها باید در محیط های خشک نگهداری شوند. همچنین به هیچ عنوان این ژل ها نباید در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند. دمای مناسب برای نگهداری از ژل های سونوگرافی پایین تر از ۳۵ درجه می باشد.