
























ویلچر
- ویلچرها یکی از ضروریترین وسایل مورد نیاز برای زندگی گروههای خاصی از بیماران دچار مشکلات حرکتی و معلولین میباشد، تا قبل از اختراع ویلچر افراد دچار مشکل حرکتی زندگی بسیار سختی داشتند و برای کوچکترین جابجایی و حرکت نیازمند و وابسته به دیگران بودند، اما با اختراع ویلچرها زندگی این افراد تا حد زیادی راحت شد و رفاه بیشتری در زندگی آنها به وجود آمد، امروزه ویلچرها کاربردهای بسیار زیادی در مراکز درمانی و بیمارستانها دارند و جزو یکی از ضروری ترین وسایل در حوزه پزشکی و درمانی محسوب میشوند، در این مطلب قصد داریم به بیان نکاتی در مورد ویلچرها و انواع آنها بپردازیم، اما قبل از این که وارد بحث اصلی انواع ویلچر شویم بهتر است در ارتباط با تاریخچه ویلچر کمی صحبت کنیم.
ویلچر بیمارستانی
- ویلچر بیمارستانی یک نوع صندلی متحرک است که برای جابجایی بیماران در داخل بیمارستان یا مراکز درمانی استفاده میشود. ویلچرهای بیمارستانی معمولاً دارای چرخهای بزرگ و قابل چرخش هستند و به عنوان یک وسیله کمکی برای انتقال بیماران با محدودیت حرکتی، آسیبدیدگان و افرادی که نیاز به حمل و نقل ایمن دارند، استفاده میشوند.
- ویلچرهای بیمارستانی معمولاً شامل صندلی با پشتی قابل تنظیم، صفحه پای قابل تنظیم، دستههای دستی برای فرد انتقال دهنده و چرخهای قفلشونده هستند. بسیاری از مدلهای ویژه ویلچرهای بیمارستانی شامل ویژگیهای اضافی مانند سیستم ترمز، نرمکار، پشتی قابل شستشو و سازگاری با تجهیزات پزشکی مورد نیاز میشوند.
- ویلچرهای بیمارستانی علاوه بر استفاده در داخل بیمارستان و مراکز درمانی، میتوانند همچنین در منزل برای مراقبت از بیماران و افراد معلول استفاده شوند. این ویلچرها در جابجایی راحتتر و ایمنتر فرد مبتلا کمک میکنند و به عنوان یک وسیله کمکی مهم در بهبود کیفیت زندگی افراد با محدودیت حرکتی شناخته میشوند.
- مهم است به طور منظم ویلچر بیمارستانی را بررسی و تمیز کنید و قوانین و دستورالعملهای ایمنی مربوطه را رعایت کنید. همچنین، بهتر است قبل از استفاده از ویلچر بیمارستانی، راهنمایی پزشک یا کارشناس بهداشت را دریافت کنید تا بتوانید آن را به درستی استفاده کنید.
تاریخچه ویلچر
-
تاریخ این که اولین ویلچر دقیقا چه زمانی ساخته شده است را نمیتوان به طور دقیق مشخص کرد، اما میتوان تخمین زد که اولین ساخت ویلچر در دوران باستان انجام شده است، احتمالا اولین ویلچر تاریخ، که در زمان گذشته به آن صندلی چرخدار گفته میشد، در سال 1595 برای پادشاه دوم اسپانیا ساخته شده است، ساخت این صندلیهای چرخدار بعدها به هدف کمک به افراد ناتوان حرکتی ساخته شد، که دارای چرخهای کوچکی بودند که به انتهای یک صندلی متصل بودند.
ويلچر
- اگرچه این ویلچرها دارای چرخ بودند اما امکان حرکت به صورت خود به خود را نداشتند بلکه باید کسی ویلچر را هدایت میکرد، به این نوع صندلیهای چرخدار صندلی نامعتبر هم گفته میشد، بعدها در سال 1655 یک جوان آلمانی که به خاطر معلولیت قادر به استفاده از پاهای خود نبود ویلچری ساخت که به وسیله آن امکان حرکت به طور مستقل وجود داشت، بعدها در سالهای بعد انواع ویلچرهای دیگری ساخته شد، تا جایی که در هنگام جنگ جهانی دوم ویلچر برقی ساخته شد، ویلچر برقی توسط جورج کلین برای کمک به جانبازان آسیب دیده در جنگ جهانی دوم اختراع گردید.
اولین ویلچر موتوری در شهر لندن و در سال ۱۹۱۶ ساخته شد.
انواع ویلچر
- ویلچرها در انواع و مدلهای گوناگونی ساخته میشوند و افرادی که دچار اختلالات حرکتی و یا ضایعات نخاعی هستند میتوانند بنا بر نیاز خود از هر کدام از مدلهای ویلچر استفاده نمایند، در ادامه به متداولترین انواع ویلچرهایی که در کشور مورد استفاده قرار میگیرد، اشاره خواهیم کرد.
خريد ويلچر
-
ویلچرها ساختار معمولی دارند و امکانات ویژهای ندارند، در حرکت دادن آنها از جریات برق استفاده نمیشود، از جمله قابلیتهایی که در ویلچر وجود دارد میتوان به وجود ترمز، دستگیره ثابت و جای پا اشاره کرد، علاوه بر این ویلچرهای ساده وزن سبک تری نسبت به سایر ویلچرها دارند و حجم کمتری را اشغال میکنند، از این رو حمل و نقل آنها راحتتر است، برای استفاده از ویلچرهای ساده کاربر باید با دست خود چرخهای عقب که قسمت پشت ویلچر قرار دارد را جا به جا کند، به همین علت این ویلچرها برای افرادی مناسب است که دستهای آنها قوی باشد و توانایی حرکت دادن چرخ ویلچر را داشته باشد.
نمونه ای از ویلچر ساده
قیمت ویلچر
ویلچر یا صندلی چرخدار یک وسیله کمکی است که برای جابجایی افراد با محدودیت حرکتی استفاده میشود. این وسیله معمولاً دارای چهار چرخ است که قابلیت چرخش در جهات مختلف را دارند. ویلچرها معمولاً دارای صندلی، پشتی قابل تنظیم، صفحه پای قابل تنظیم و دستههای پشتیبانی برای فرد استفاده کننده هستند.
ویلچرها برای افرادی که نمیتوانند به طور کامل یا قطعی حرکت کنند، اما توانایی نشستن دارند، بسیار مفید هستند. این وسیله به آنها امکان میدهد تا به راحتی در داخل خانه، محل کار، مراکز خرید، بیمارستانها و سایر مکانها حرکت کنند.
ویلچرها دارای انواع مختلفی هستند، از جمله:
- ویلچرهای دستکشیده: این نوع ویلچرها توسط فرد خود استفاده کننده با دستکشیدن دستههای موجود روی چرخها حرکت میکنند.
- ویلچرهای توانمندیز: این نوع ویلچرها برقی هستند و با استفاده از باتری یا سیستم قدرتمندسازی توانایی حرکت را به فرد مبتلا میدهند.
- ویلچرهای تاشو: این نوع ویلچرها قابلیت تاشو و جمع شدن دارند و برای حمل و نقل آسانتر و ذخیره سازی در فضای محدود مناسب هستند.
- ویلچرهای دوچرخهای: این نوع ویلچرها شباهتی به دوچرخه دارند و فرد استفاده کننده با پاهای خود پدال میزند تا ویلچر حرکت کند.
ویلچرها معمولاً دارای امکاناتی مانند ترمزها، کمربند ایمنی، صندوقچههای ذخیره سازی و صفحههای قابل تنظیم برای راحتی فرد استفاده کننده هستند.
مهم است که قبل از خرید و استفاده از ویلچر، به نیازهای و محدودیتهای شخصی خود و همچنین شرایط استفاده راهنمایی پزشک یا کارشناس صحت را دریافت کنید تا بتوانید ویلچر مناسبی را انتخاب کنید.
ویلچرهای اسپرت
این نوع از ویلچرها برای افراد کم توان حرکتی و معلولینی مناسب است که علاقمند به ورزش کردن هستند، با استفاده از این ویلچرها ورزشکاران کمتوان میتوانند در مسابقات ورزشی شرکت کنند، این نوع از ویلچرها وزن بسیار سبکی دارد و به وسیله آنها می توان حرکات چرخشی را به صورت سریع انجام داد و در عین حال که سبک هستند، توانایی این را دارند که تعادل کاربر را حفظ کنند و بسیار محکم و استوار میباشند، نمونه این گونه ویلچرها را میتوانید در مسابقات ورزشی پارالمپیک مشاهده کنید.
نمونه ای از ویلچر اسپورت
ویلچر سی پی
یکی دیگر از انواع ویلچرها، ویلچرهایی است که مخصوص بیماران فلج مغزی ساخته میشود، این ویلچرها قابلیتهای زیادی مثل دارا بودن نگهدارنده سر و گردن و همچنین نگهدارنده ران و پهلو هستند، علاوه بر این، ویلچرهای سی پی جدا کننده پا نیز دارند که این ویژگیها و قابلیتها باعث میشود که برای بیمار فلج مغزی این گونه ویلچرهایی تجویز گردد.
نمونه ای از ویلچر سی پی
قیمت ویلچر برقی همان طور که از اسم آنها پیداست با جریان برق کار میکنند و به صورت شارژی هستند، این ویلچرها باتری هایی دارند که در صورت اتمام باتری باید به وسیله نیروی برق شارژ شوند، این گونه دستگاه ها به گونهای طراحی شدند که میتوان سرعت آنها را در حالتهای مختلفی تنظیم کرد، وزن ویلچرهای برقی نسبت به ویلچرهای ساده بیشتر میباشد و تکنولوژی به کار رفته در این ویلچرها به نسبت ویلچرهای ساده پیچیدهتر است.
نمونه ای از ویلچر برقی
ویلچر قیمت
ویلچر برای افرادی ساخته شده است که دارای محدودیت حرکتی هستند و نمیتوانند به طور کامل یا قطعی حرکت کنند. این شامل افراد زیر میشود:
1. افراد معلول جسمی: افرادی که به دلیل آسیب در سیستم عضلانی و اسکلتی، از جمله افرادی با لوکوموتوری آسیب دیده، فرمانهای اعصابی ناقص یا از دست رفته، صدمات نخاعی، بیماریهای مزمن و سایر شرایط مشابه، توانایی حرکتی محدود دارند.
2. سالمندان: با پیر شدن، برخی از افراد دچار ضعف عضلات و محدودیت حرکتی میشوند. ویلچرها به سالمندان کمک میکنند تا به طور مستقل و بدون خطر از جایی به جایی حرکت کنند.
3. افراد با آسیب نخاعی: افرادی که به علت آسیب نخاعی، از جمله آسیب نخاعی ناحیه گردن، پهلو و پا، توانایی حرکتی محدود یا صفر دارند، نیاز به ویلچر دارند.
4. افراد با بیماریهای عصبی: برخی از بیماریهای عصبی مانند اسکلروز چندگانه، پارکینسون، التهاب مغز و مهاجمه عصبی میتواند منجر به محدودیت حرکتی شود و نیاز به استفاده از ویلچر را ایجاد کند.
5. افراد با آسیبهای ایجاد شده در تصادفات: افرادی که در تصادفات رانندگی، تصادفات ورزشی یا سایر آسیبهای ناگهانی آسیب دیدهاند و دارای محدودیت حرکتی شدهاند، ممکن است به ویلچر نیاز داشته باشند.
ویلچرها برای این افراد طراحی شدهاند تا به آنها امکان حرکت و استقلالیت در فعالیتهای روزمره و شرکت در جامعه را بدهند. با استفاده از ویلچرها، این افراد میتوانند به راحتی دسترسی به مکانهای مختلف را داشته باشند و به فعالیتهای روزمره خود ادامه دهند.
فروش ویلچر جمهوری
با استفاده از این نوع ویلچرها فرآیند حمام کردن برای افراد کم توان راحت میشود و این ویلچرها به راحتی بر روی توالت فرنگی فیکس میشوند، در این نوع ویلچرها محلی برای قرار گرفتن لگن و یا توالت فرنگی تعبیه شده و لگن حمام و توالت فرنگی را می توان به راحتی از ویلچر جدا کرد.
نمونه ای از ویلچر توالت
فروش ویلچر
با توجه به این که کودکان و نوجوانان معمولاً جثه کوچکتری نسبت به بزرگسالان دارند، از این رو نمیتوانند از ویلچرهای بزرگسالان استفاده کنند و لازم است که ویلچرهای مخصوص آنها طراحی و ساخته شود، در حال حاضر چنین ویلچرهایی ساخته شده و در بازار موجود میباشد که برای کودکان و نوجوانان مناسب است، بعضی از انواع ویلچرهای جدید مخصوص کودکان و نوجوانان این امکان را دارد که همزمان با رشد کودک و افزایش سایز آن بتوان سایز ویلچر را هم تغییر داد.
نمونه ای از ویلچر کودک
ویلچر ارتوپدی
یک ویلچر مناسب و استاندارد باید یک سری ویژگیهایی داشته باشد که از جمله این ویژگیها میتوان به کاربری آسان، قابلیت تا شوندگی، راحتی، دارا بودن ساختار محکم و مطمئن و ... اشاره کرد، همچنین دارا بودن قابلیتهایی مثل ضد زنگ بودن و ضد ضربه بودن ویلچر هم دارای اهمیت میباشد، علاوه بر این انعطاف پذیری و راحتی پیش صندلی ویلچر و ایمنی آن هم از موارد دیگری است که باید در هنگام انتخاب و ضربه به ویلچر به آن توجه شود، از جمله مواردی که برای افزایش ایمنی ویلچرها در طراحی ویلچر به کار برده میشود میتوان به بلندتر بودن پشتی صندلی ویلچر، دارا بودن محافظ سر و نیز دارا بودن کمربند ایمنی اشاره کرد.
نمونه ای از ویلچر مناسب
ویلچر ارزان
شرکت بزرگ آریاطب با بالاترین کیفیت و پایین ترین قیمت محصولات خود را به مشتریان خد ارایه میدهد.
قیمت ویلچر بیمارستانی
ویلچرهای بیمارستانی طراحی شدهاند تا نیازهای خاص بیمارستانی را برآورده کنند. آنها به عنوان وسیلهای برای حمل و نقل بیماران در داخل بیمارستان و ارائه مراقبت ویژه استفاده میشوند. برخی از ویژگیهای معمول ویلچرهای بیمارستانی عبارتند از:
ویلچر بیمارستانی قیمت
1. صندلی مریح: صندلی ویلچر بیمارستانی معمولاً دارای پد و فوم مرغوب است تا بیمار در طول استفاده آسیب نبیند و راحتی بیشتری داشته باشد.
2. سیستم تنظیم پشتی: برخی از ویلچرهای بیمارستانی دارای پشتی قابل تنظیم هستند تا بیمار بتواند در حالت نشسته یا خوابیده قرار بگیرد.
3. صفحه پای قابل تنظیم: ویلچرهای بیمارستانی مجهز به صفحه پای قابل تنظیم هستند که ارتفاع آن قابل تغییر است. این امکان به پرستاران و خدمه بیمارستان کمک میکند تا صفحه پای را به ارتفاع مناسب برای بیمار تنظیم کنند.
4. چرخهای قابل چرخش: ویلچرهای بیمارستانی دارای چرخهای قابل چرخش هستند تا بتوانند به راحتی در محیط بیمارستان منعطف حرکت کنند و نیازهای حمل و نقل بیمار را برآورده کنند.
خرید ویلچر بیمارستانی
5. ترمز قابل استفاده: ویلچرهای بیمارستانی دارای سیستم ترمز قابل استفاده هستند تا بتوانند به طور مطمئن در جای خود حبس شوند و جلوگیری از حرکت ناخواسته کنند.
6. فضای ذخیره سازی: برخی از ویلچرهای بیمارستانی دارای صندوقچهها و جاهای ذخیرهسازی هستند که به پرستاران امکان میدهد تجهیزات و لوازم مورد نیاز را در دسترس داشته باشند.
7. مقاومت و قدرت بالا: ویلچرهای بیمارستانی معمولاً از مواد مقاومی ساخته شدهاند و تحمل وزن بالا و استفاده مداوم را تحمل میکنند.
8. راحتی در استفاده: برخی از ویلچرهای بیمارستانی دارای دستههای پشتیبانی، پشتی قابل تنظیم و سایر ویژگیهای ارتقاء یافته است که استفاده آسان و مطمئن از آنها را برای پرستاران و خدمه بیمارستان فراهم میکند.
این ویژگیها ممکن است بسته به نوع ویلچر بیمارستانی و تولیدکننده متفاوت باشند.
خرید ویلچر
ویلچر مناسب و استاندارد میتواند تا حد زیادی باعث راحتی و آرامش افراد کم توان حرکتی در زندگی روزمره شود، از این رو انتخاب ویلچر مناسب برای این افراد از اهمیت بالایی برخوردار است، پس سعی کنید حتما در هنگام خرید ویلچر با کیفیت انتخاب کنید.