اکارتور ساویر
آکارتور ساویر
انواع مختلف و متفاوت رترکتور ها
۱) رتراکتور در نوع سن :
به جهت کنار زدن بافت ها در طی مدت جراحی ترمیمی و جراحی دستی شده بکار میروند .
این نوع از رترکتور ها دارای دو قسمت انتهایی بوده که یک قسمت انتهایی آنها L مانند و قسمت انتهایی دیگر ان ابزاری چنگالی شکل و یا ( سه شاخک خمیده ) می باشد.
۲) رترکتور در نوع دیور :
ابزاری است بسیار نیرومند بجهت کناره دادن احشای شکمی در اعمال جراحی شکم می باشد.
تیغه ی آن ممکن است باریک و یا عریض باشد.
۳) رترکتور در نوع فارابوف :
به جهت کشیدن بافت های نرم و سطحی و در معرض دید و قرار دهی زخم در عملهای جراحی که برشی سطحی دارند ، بکار میرود و در تمامی انواع ست های جراحی، موجود میباشد.
۴) رترکتور در نوع فیناچیتو :
به جهت بسط دهی دنده ها و استرنوم ها ، در کار های مربوط به توراکس یا ( جراحی قلبی و سینه ای ) کاربرد دارد.
۵) رتراکتور ها در نوع شکمی :
ابزارکی است که برای در جریان دید قرار دهی بهتر عمق شکمی در انجام عمل جراحی لاپاراتومی استفاده میشوند . دربرگیرنده ی دو نوع دستی شده و اتوماتیکی است که نوع اتوماتیکی آن کاربرد بسیار بیشتریدارد . به طور نمونه رترکتور های لانگن بک به شکل معمول در اعمال جراحی برداشتن زائده ی آپاندیسیت و یا ( آپاندکتومی ) مورد استفاده قرار میگیرند .
رترکتور های اتوماتیکی و یا Self - Retaining Retractor ))
این تنوع از ابزارک ها ی نگهدارنده با دو یا چندین تیغه ای که دارا می باشند ، می توانند در لبه ی برشی جراحی قرار بگیرند و دولبه ی برشی را از همدیگر جدا سازی کنند . به عنوان مثال یک رترکتور به شکل دنده ای می تواند قفسه سینه ای را در طول جریان عمل جراحی بروی قلب و یا ریه ها کاملا باز نگاه دارد .
رترکتور های اتوماتیکی شده نیز ممکن است تیغه هایی بلند تر یا کوتاه تر داشته باشند . در بعضی از این رترکتور ها به جهت باز نگاه داشتن آنها از یک چرخ دنده ی ویژه استفاده می شود . تیغه های بعضی از انواع رترکتور ها را میتوانیم بر حسب نیازمان تعویض کنیم . بعضی از رترکتور های اتوماتیکی را می توانیم بجهت ثابت نگاه داری به تخت در جریان عمل جراحی متصل کنیم .
کمک جراحان بتوسط این وسیله ها بافتهای اطراف محل عمل را در جریان عمل کنار میکشند .
نوع رترکتورهاي کاملا دستي
اين نوع از ابزارک ها ، رايج ترين و پر کاربردترین تنوع از کنار زننده ها محسوب مي شوند . رترکتورهاي دستي از دو بخش تيغه ای و تقسیم و تشکيل مي شوند . تيغه ها وظيفه ی جدا سازی بافتی را ندارند ، بلکه با تماس گرفتن با بافتها ، باعث کنار زدگی آنها مي شوند . تيغه ها نیز ممکن است کند ، تيز تر، سرکج و يا به شکل زاويه دار باشند . بعضی از اين نوع رترکتور ها داراي دو تيغه ی مختلف هستند ( دوطرفه ) يکي در انتهاي قسمت ديستالِ تقسیم و قسمت ديگر در انتهاي پروگزيمالِ آن . اين نوع از رترکتورها به شکل معمول به صورت جفتی در ست ها گذاشته مي شوند و در حين انجام عمل به شکل معمول در دست کمک جراحان يا پرستاران اسکراب قرار دارد.
آکارتور ساویر
بجهت اکسپوز کردن رکتوم و ناحیه مقعدی به کار میرود . نوعی از رکرتور ها با تیغه هایی مدور گونه است که با فشرده کردن دسته های آن بازتر میگردد . پیچانیدن پیچ های آن باعث ثابت ماندن تیغه ها در وضعیت بازمی شود .
موارد استفاده :
به جهت جلوگیری کردن از آسیب های بافتی تیغه های محصول را به میزان زیادی با ماده یا ژل لوبریکانت آغشته می نمایند .
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *