تناکولوم هولکا
- هت جابجایی و در نتیجه اکسپوژر بهتر و دسترسی به ساختارهای لگنی در طول جراحی های لاپاروسکوپی کاربرد دارد . نوک پروب مانند آن به درون تنگه سرویکس وارد شده و نوک تیز آن لبه قدامی سرویکس را میگیرد .
تناکلوم هوکا
تناکولوم ها یا ( به بیان زبان انگلیسی : Tenaculum )
وسیله ای است برای جراحی کردن که بیش تر به عنوان یک گونه از فورسپس ها طبقه بندی می گردد . تناکولوم ها شامل یک قلاب بسیار تیز، بلند ، بسیار باریک و متصل شده به یک دسته مخصوص است که به طور پیش فرض در اعمال جراحی به خاطر گرفتن و نگاه داشتن بخش هایی مثل رگ های خونی مصرف می گردد .
در انواع مختلف ساده ، دوشاخه و چند شاخه ای نیز یافت می گردد .
تناکلوم نوع هوکا
برای جراحی های لاپاراسکوپی کاربرد دارند .
نام های متشابه : هولکا و یا uterine manipulator ) ) . این وسیله به گونه ای است که یکی از آرواره های آن بلندتر از دیگری است . بنا به دلیل تیز بودن زیاد نوک آن باید بسیار مراقب بود .
موارد استفاده ی از تناکلوم ها :
لاپاراسکوپی و یا پهلوبینی (در زبان انگلیسی : Laparoscopy)
نوعی از تکنیک برای داخل بینی شکمی و یا (حفره ی صفاق ) و لگنی است . بییشتر لاپاراسکوپی ها اقدامی برای تشخیص هستند اما گاهی نیز میتوانند درمانی هم باشند بمانند آپاندکتومی به روشهای لاپاراسکوپی و یا کوله سیستکتومی های لاپاراسکو پیک . این نوع از تکنیک ها در سالهای پیشین به دلایل کاهش یافتن زمان بستری شدن بیماران در بیمارستان ها ، کاهش دهی درد و کوچکی در برش و محل جوش گاه عمل مورد استقبال فراوانی قرار گرفته اند . در این نوع از روش ها دکترها داخل حفره شکمی را به کمک یک لوله ی دوربین دار ( بدون باز کردن حفره شکم ) مشاهده میکنند . این نوع از لوله ها از طریقه ایجاد کردن یک سوراخ بسیار ناچیز در ناف بیمار تحت بیهوشی کامل عمومی وارد میشوند . اعمال لاپاراسکوپی می توانند دیگر علل درد دوران قاعدگی مثل آندومتریوز ها و یا چسبندگی های لگنی و یا فیبروم ها و یا کیست تخمدانی و حتی حاملگی های خارج از رحمی را به درستی تشخیص داده و در برخی موارد درمان کنند.
روش های کاری
با ایجادکردن یک و یا دو برش کاملا محدود ( با قطری در حدود یک سانت ) در سطوح پوستی شکم لوله ی دستگاه درون بین شکمی را که در ابتدای آن دوربینی قرار دارد وارد حفره شکمی میکنیم . محل عمل با استفاده از نور سرد ( مانند هالوژن ها ) روشن تر می شود.
فیبروم رحمی چیست و چگونه به وجود می اید ؟
فیبروم ها تومور هایی خوش خیم از نوع جنس عضلانی صاف جدار رحمی هستند ، و در واقع رشد کردن بیش از حد بافت رحمی است . نامهایی دیگر از آن لیومیوم و یا میوم است . شایع ترین نوع تومور لگنی در بین زنان است که بهطور تقریبی در پنجاه درصد از زنان و بهشکل معمول درسنین باروری مابین ۲۵ الی۴۰ سالگینیز دیده میشود.
فیبروم ها بر طبق محل در داخل حفره رحم نام گذاری میشوند :
۱- ساب موكوزال ها و یا ( submucosal) : در زیر ناحیه مخاطی آندومتر قرار دارند و به درون حفره ی رحمی برجسته تر می شوند .
۲- اینترامورال ها و یا ( Intaramural ) : بهطورکامل درون میومتر قرار دارند.
۳- ساب سروزال ها و یا ( sabserosal ) : در سمت بیرونی رحم در زیر پوشش سروزی به اطرف داخل حفرهی شكمی رشد میكنند.
خود جراحی به دو روش زیر است :
۱- لاپاراتومی :
در روش جراحی باز ، برشی به شکل عرضی یا طولی بروی شکم داده شده و عضلات شکمی در جریان مسیر بریده شده و دست جراحان وارد حفره ی شکمی می شود.
معایب کلی :
- اسكار وسیع در ناحیه لگنی
- آنمی ها
- عفونت ها
- درد درناحیه
- چسبندگی
- دوره ی نقاهتی طولانی
- اختلالات بارداری در آینده نزدیک به علت چسبندگی
۲- لاپاراسکوپی :
در این سبک از جراحی با ایجاد کردن چهار برش بسیار کوچک بر روی ناحیه شکمی و زیر ناف (برش های ۱ الی ۵/۰ سانتی ) با استفادهاز دوربین ها و وسایلی تخصصی و بسیار پیشرفته جراحی انجام می شود . به علل وجود دوربین ها با بزرگ نمایی ۲۰ الی ۱۵ عمل های جراحی با دقتی بیشتر انجام می شوند.
مزایا :
- دوران نقاهتی بسیار کوتاه
- دردی بسیار اندک پس ازانجام عمل جراحی
- نداشتن برشی روی شکم و زیبایی ظاهر شکم
- دیدی بهتر برای جراح
- عدم ایجاد چسبندگی ها
- عدم ایجاد فتق ها
- عدم ایجاد عفونت ها
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *