فورسپس بینی تاکاهاشی
فورسپس بینی تاکاهاشی
Takahashi nasal forceps ) ) فورسپس بینی تاکاهاشی : برای برداشت بافت های موجود در بینی استفاده میشود . که شامل حلقه هایی انگشتی با نوکی بیضی شکل و گود است . در هنگام استفاده کردن از این وسیله باید قطعاتی بافتی را بتوسط گاز های مرطوب از بین دندانه های آن تمیز کرد .
فورسپس تاکاهاشی یکی از ابزارهای تخصصی جراحی بینی است که برای برداشت دقیق بافتها و ضایعات از حفرههای بینی و سینوسها استفاده میشود. این فورسپس به طور خاص در جراحیهای اندوسکوپی بینی و سینوس کاربرد دارد.
ویژگیها و کاربردها
1. طراحی باریک و بلند: این فورسپس طراحی باریک و بلندی دارد که به جراحان امکان میدهد به مناطق دشوار دسترسی پیدا کنند.
2. لبههای تیز و دقیق: لبههای تیز و برنده این ابزار به جراحان امکان میدهد بافتها را به طور دقیق و با کمترین آسیب به بافتهای اطراف بردارند.
3. استفاده در جراحیهای اندوسکوپی: فورسپس تاکاهاشی به طور خاص برای جراحیهای اندوسکوپی بینی و سینوسها طراحی شده است، جایی که دقت و کنترل بالا بسیار مهم است.
4. برداشت پلیپها و ضایعات: از این فورسپس برای برداشت پلیپها، ضایعات و بافتهای غیرطبیعی از حفرههای بینی و سینوسها استفاده میشود.
تعرف و انواع فورسپس
فورسپس ( در گویش انگلیسی : Forceps ) و یا انبر ابزاری کاملا دستی بوده و برای دریافت و نگه داشتن ابزار دیگر بکار می رود . زمانی از فورسپس بهره گیری می شود که به دلایل عمیق بودن منطقه ی جراحی ، مجبور به استفاده از وسیله ای با دسته ای بلند و جا انگشتی برای فیکس کردن انگشتان خود می باشیم که فورسپس تمام این ویژگی های خاص را دارا می باشد . در بیرون از رده پزشکی و نزد عوام ( انگلیسی زبان ) به شکل معمول از فورسپس به عنوان موچین، انبرک ، انبردستها ، کلیپ و یا گیره اشاره می شود .
پنس های نمونه برداری کردن ( Biopsy forceps ) به عنوان ابزاری به جهت برداشتن بافت زنده از درون بدن افراد بیمار در اعمال جراحی اندوسکوپی ها و لاپاروسکوپی ها و... مورد بهره گیری قرار می گیرند.
پنست با دندانه و بی دندانه
پنست ها نیز در زیر مجموعه خانواده ی عظیم فورسپس ها قرار گرفته و تفاوت پنست ها با این خانواده در آن است که فاقد جا انگشتی ها و ضامن قفلی می باشند و از آنها برای گرفتن نسوج و یا همان ( بافت های ) ظریف استفاده میشود .
جراحی بینی در سبک ها باز و بسته
انواع مختلفی از روش های جراحی بینی وجود دارند که بر طبق سلیقه و مهارت اجرایی جراحان و نیز نوع بینی بیماران به ۲ سبک تقسیم میشوند و یکی از این دو نوع روش استفاده می شود .
- روش رینوپلاستی یا بسته : روش اولیه ای برای جراحی بینی بوده و زمانهای زیادی است که بسیاری از جراحان پلاستیک صورت و بینی از آن استفاده می کنند . در این سبک برشی پوستی بروی کلوملا ( دیواره مابین دو سوراخ بینی ) ایجاد نمی کنند . و تمامی برش ها از درون بینی فرد داده میشود . مزیت و برتری این روش در عدم وجود برشی پوستی در ناحیه ی بیرونی است و عیب کلی آن نیز عدم وجود دیدی مستقیم برای جراح به ساختار درونی بینی بیمار است .
- روش جراحی بینی کاملا باز و یا( Open Rhinoplasty ) : روشی جدید تر در جراحی است . در این سبک از جراحی برشی پوستی بروی کلوملا داده شده ، و پوست رویه بینی به طور کاملی به سمت بالا رانده شده و جراحی در زیر دیدی مستقیم صورت میگیرد . عیب و مشکل این سبک نیاز به برش های پوستی کلوملا و تورمی بیشتر پس از جراحی بنسبت سبک بسته است اما دید مستقیم جراحان حین جراحی ، کمک بسیار زیادی به حصول نتیجه ای قابل پیش بینی تر می نماید و اصلاح کردن غیر قرینگی ها و کجی ها در بینی برای جراحان راحت تر و دارای امکان تر خواهد بود .
عوامل باعث شونده جراحی بینی :
- افتادگی در یک سوم میانی بینی
یکی از مشکلاتی رایج که نیازمند به جراحی ثانویه ای زیبایی در بینی افراد دارد ، افتادگی های طاق های میانی بینی می باشد . این مشکل بیشتر زمانیرخ می دهد که در جراحی های اولیه از هامپیکتومی ها استفاده شده باشد .
- وجود نقص در لبه های پره ای بینی
بینی هایی نیازمند به جراحی ثانویه در حالت عمومی دارای لبه ی پره های بینی افتاده تر و یا باریک تر می باشند . بعضی از قسمت های کراس های جانبی ضعیف تر بوده و یا در کل در بینی وجود ندارند که باعث افتادگی می شوند.
- پوست نازک در ناحیه نوک بینی
پوست نازک در نواحی نوک بینی برای جراحان این مزیت را به دنبال دارد که می توانند هنر شکل دهی ( مجسمه سازی ) خود را نمایش دهند که نیازمند به جزئیاتی دقیق و طراحی فراوانی دارد.
- بینی نوع کوتاه
بینی کوتاه در زمان سابق یکی از مشکل ترین نوع و موارد تصحیح شدن بینی بوده است . هم اکنون نیز فناوری به روز شده از بزرگی و سختی این مشکل کم کرده است است.
فورسپس بینی پیت (Pituitary Forceps) فورسپس پیت یا پیتویتری نوعی دیگر از فورسپسهای تخصصی است که در جراحیهای مغز و بینی کاربرد دارد. این فورسپس بیشتر برای برداشتن تومورها و بافتهای غیرطبیعی از مغز و حفرههای بینی استفاده میشود.
ویژگیها و کاربردها فورسپس پیتویتری
1. طراحی محکم و مقاوم: فورسپس پیت دارای طراحی محکم و مقاومی است که به جراحان امکان میدهد بافتهای سختتر را بردارند.
2. لبههای تیز و دقیق: لبههای تیز این فورسپس به جراحان امکان میدهد بافتها را به طور دقیق برش دهند و بردارند.
3. استفاده در جراحیهای مغز و بینی: این فورسپس به طور خاص برای جراحیهای مغز و بینی طراحی شده است و در برداشت تومورها و بافتهای غیرطبیعی کاربرد دارد.
4. برداشت تومورها: از این فورسپس برای برداشت تومورهای مغزی، ضایعات و بافتهای غیرطبیعی از حفرههای بینی استفاده میشود.
فورسپس بینی تاکاهاشی بهتره یا پیتویتری؟
فورسپس بینی تاکاهاشی و پیت هر دو ابزارهای تخصصی و حیاتی در جراحیهای بینی و مغز هستند. فورسپس تاکاهاشی با طراحی باریک و بلند خود برای جراحیهای اندوسکوپی بینی و سینوسها مناسب است و به جراحان امکان میدهد بافتهای غیرطبیعی را با دقت بالا بردارند. فورسپس پیت نیز با طراحی محکم و مقاوم خود برای برداشت تومورها و بافتهای غیرطبیعی از مغز و بینی استفاده میشود. انتخاب نوع مناسب فورسپس بستگی به نوع جراحی و نیازهای خاص آن دارد.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *