ید آزمایشگاهی
ید مرک
ید آزمایشگاهی: عنصری حیاتی در آزمایشگاهها
ید، عنصری شیمیایی با نماد I و عدد اتمی 53، جامد غیرفلزی براقی است که به رنگ بنفش مایل به سیاه دیده میشود. بخار ید به رنگ بنفش است. ید در دما و فشارهای معمولی در گاز بنفش خود تصعید میشود، بنابراین شکل مایع آن به ندرت دیده میشود.
ید آزمایشگاهی
اهمیت ید در آزمایشگاه
ید و ترکیبات آن در آزمایشگاههای شیمی، زیستشناسی و پزشکی کاربردهای گستردهای دارند. برخی از مهمترین کاربردهای ید در آزمایشگاه عبارتند از:
-
تعیین نشاسته: یکی از معروفترین کاربردهای ید، استفاده از محلول ید برای شناسایی نشاسته است. ید با نشاسته تشکیل یک کمپلکس آبی رنگ میدهد که به راحتی قابل مشاهده است.
تست نشاسته با ید
-
تیتراسیون: ید به عنوان یک تیتрант در تیتراسیونهای ردوکس استفاده میشود.
-
ضدعفونیکننده: ید دارای خاصیت ضدعفونیکنندگی قوی است و در محلولهای ضدعفونی کننده استفاده میشود.
-
کاتالیزور: ید در برخی واکنشهای شیمیایی به عنوان کاتالیزور عمل میکند.
-
مواد اولیه در سنتز آلی: ید در سنتز بسیاری از ترکیبات آلی استفاده میشود.
-
تشخیص اسکناسهای تقلبی: ید با نشاسته موجود در برخی جوهرهای چاپ اسکناسهای تقلبی واکنش داده و رنگ آبی تولید میکند.
انواع ترکیبات ید در آزمایشگاه
-
یدید پتاسیم (KI): یک ترکیب یددار محلول در آب است که به عنوان منبع یون یدید در آزمایشگاه استفاده میشود.
-
یدور سدیم (NaI): مشابه یدید پتاسیم، به عنوان منبع یون یدید استفاده میشود.
-
ترییدورید پتاسیم (KI₃): یک ترکیب پیچیده ید است که در برخی واکنشهای شیمیایی استفاده میشود.
-
یدات پتاسیم (KIO₃): یک ترکیب یددار است که در تیتراسیونها و به عنوان استاندارد اولیه استفاده میشود.
نکات ایمنی هنگام کار با ید
-
ید یک ماده خورنده است و تماس آن با پوست و چشم میتواند باعث سوختگی شود.
-
بخارات ید سمی هستند و باید از استنشاق آنها خودداری کرد.
-
ید در مجاورت حرارت و شعله ممکن است بخارات سمی تولید کند.
-
ید با بسیاری از مواد شیمیایی واکنش میدهد، بنابراین باید با احتیاط نگهداری شود.
نگهداری ید در آزمایشگاه
-
ید باید در ظروف شیشهای تیره و در مکانی خشک و خنک نگهداری شود.
-
ظروف حاوی ید باید به دور از مواد قابل احتراق و اکسیدکننده نگهداری شوند.
ید چیست
ید یک عنصر جامد خاکستری بنفش تیره و غیرفلزی است. ید می تواند ترکیباتی را با هر چه بیشتر عناصر تشکیل دهد. هالوژن های الکتریکی مثبت ترین هالوژن ها و کم واکنش ترین هالوژن ها هستند. ید با حرارت دادن بخار بنفش به راحتی تشکیل می شود. ید در بسیاری از حلال ها مانند تتراکلرید کربن محلول است و فقط کمی در آب حل می شود، در این حالت محلول ید به دست می آید.
ید به عنوان تنتور استفاده می شود و در درمان های به اصطلاح پزشکی، در ساخت برخی داروها و در ساخت برخی از جوهرها و رنگ های چاپ استفاده می شود. از ید نقره برای عکاسی استفاده می شود. ید تقریباً به تمام نمک های غذایی اضافه می شود و به عنوان یک مکمل غذایی استفاده می شود. همچنین ترکیبی از آب تصفیه شده است که برای تولید آب آشامیدنی استفاده می شود.
در بیشتر این کاربردها، ید به یدید تبدیل می شود.
ید در محیط
تقریباً به تمام نمک های موجود ید اضافه می شود. این مواد شامل نان، ماهی دریایی و جلبک دریایی است. ید به طور طبیعی در دریا وجود دارد و برخی از ماهی های دریایی و گیاهان آبزی ید را در بافت های خود ذخیره می کنند.
ید را می توان به طور طبیعی در هوا، آب و خاک یافت. مهمترین منبع ید طبیعی دریا است. سالانه حدود 400000 تن ید به شکل یدید در اسپری های دریایی یا یدید، اسید کلریدریک و متیل یدید تولید شده توسط موجودات دریایی آزاد می شود. بیشتر آن در زمین مدفون شده است که می تواند بخشی از دوچرخه باشد.
برخی از مواد معدنی حاوی ید هستند، مانند فروآلیاژهای موجود در شیلی و فریت ها و موجود در کلرادو، نوادا و نیومکزیکو. در سرتاسر جهان، تولید ید در سراسر جهان حدود 13000 تن در سال است، عمدتاً در شیلی و ژاپن، با مقادیر کمی در روسیه و ایالات متحده. ید حاوی 100 پی پی ام از این عنصر است یا از نمک طبیعی و نمک های روغنی استخراج می شود تا رسوبات نیترات شیلی را تشکیل دهد. فروشگاههای ید که به راحتی در دسترس هستند، تقریباً ۲ میلیون تن داروهای حاوی ید و پاککنندههای پوست دارند.
اثرات ید بر سلامتی
ید یک واحد سازنده هورمون های تیروئید است که برای رشد، سیستم عصبی و متابولیسم ضروری است. افرادی که کمتر غذا می خورند و کمتر غذا می خورند ممکن است دچار کمبود ید باشند. غده تیروئید کندتر کار می کند. و تیروئید شروع به متورم شدن می کند. به این پدیده مزاج می گویند. این به این دلیل است که نمک سفره با مقادیر کمی ید مصرف می شود. سطوح بالای ید می تواند خطرناک باشد زیرا غده تیروئید خیلی سریع کار می کند. کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. باعث نارسایی قلبی و کاهش وزن می شود.
ید I2 سمی است و بخارات آن چشم و ریه ها را تحریک می کند. هنگام کار با ید، حداکثر غلظت مجاز در هوا تنها 1 میلی گرم بر متر است. تمام یدیدها در صورت مصرف بیش از حد سمی هستند.
ید-131 یکی از رادیونوکلئیدها در آزمایشات هسته ای با فشار اتمسفر است که در سال 1945 به عنوان آزمایش توسط ایالات متحده آغاز شد و در سال 1980 در چین به پایان رسید. این یکی از رادیونوکلئیدهای با عمر طولانی است که در حال افزایش است و خطر سرطان را برای دهه های آینده افزایش می دهد. ید-131 خطر ابتلا به سرطان و سایر اختلالات تیروئید ناشی از کمبود هورمون تیروئید را افزایش می دهد.
برای دیدن مواد آزمایشگاهی مرک کلیک کنید
فروش ید آزمایشگاهی
مواد آزمایشگاهی در انواع گوناگونی در فروشگاه آنلاین و دارای نماد اعتماد الکترونیکی آریا طب با قیمت مناسب به فروش می رسد می توانید از طریق همین سایت نسبت به خرید آنلاین این محصولات اقدام نمایید.
قیمت ید آزمایشگاهی
تیم متخصص فروشگاه تجهیزات و دستگاه های آزمایشگاهی آریا طب همواره می کوشد تا با ارائه خدمات مناسب و مورد نیاز مشتریان همچون مشاوره خرید تجهیزات و مواد ازمایشگاهی، تجهیزات مطب ها و کلینیک ها و دستگاه های آزمایشگاهی نیاز آن ها را به تجهیزات پزشکی مرتفع سازد پس چنانچه قصد خرید دستگاه اتوکلاو را دارید همین حالا با مشاوران ما تماس حاصل نمایید و تمامی سوالات و ابهامات خود را برطرف نمایید و سپس نسبت به خرید مناسب ترین ست اقدام نمایید. امروزه خرید آنلاین به دلیل های مختلفی همچون سرعت بالا، حذف هزینه رفت و آمد، عدم اتلاف وقت و ... دارای طرفداران بسیاری بوده و رواج گسترده ای پیدا کرده می باشد به همین دلیل مدیران آریا طب شرایطی را مهیا کرده اند تا خرید از این فروشگاه به صورت آنلاین نیز امکان پذیر باشد پس برای خرید به صورت اینترنتی به صفحه معرفی محصولات رفته و با انتخاب محصول مورد نظر و اضاف کردن آن به سبد خرید خود، فرم مربوطه را تکمیل نمایید سپس از طریق درگاه بانکی مربوطه هزینه آن را پرداخت کرده تا سفارش شما به مرحله ثبت نهایی برسد و همکاران ما در اسرع وقت آن را درب منزل یا محل کارتان به شما تحویل دهند.
خرید ید آزمایشگاهی
ید آزمایشگاهی را میتوان از فروشگاههای مواد شیمیایی و تجهیزات آزمایشگاهی تهیه کرد. هنگام خرید ید، به خلوص و کیفیت آن توجه کنید.
توجه: اطلاعات ارائه شده در این متن صرفاً جهت اطلاعرسانی است و نباید به عنوان توصیه پزشکی یا حرفهای تلقی شود. قبل از استفاده از هر ماده شیمیایی، حتماً برگه اطلاعات ایمنی (MSDS) آن را مطالعه کرده و نکات ایمنی را رعایت کنید.
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *