به فروشگاه اینترنتی آریاطب خوش آمدید!

قیمت همکاری

دسته بندی ها:

برند ها:

لندینگ:

محصولات:

انواع دیابت

انواع دیابت

انواع دیابت و علائم

انواع دیابت از نظر نحوه تأثیرگذاری بر بدن و سایر عوامل متفاوت است. دیابت به معنای افزایش قند خون است. در بدن انسان عضوی به نام پانکراس وجود دارد که وظیفه تولید انسولین در بدن را بر عهده دارد. قندی که از طریق تغذیه وارد بدن می شود، از طریق انسولین وارد سلول ها شده و به انرژی تبدیل می شود. و این حتی اگر بدن افراد دیابتی قادر به تولید انسولین کافی و استفاده صحیح از آن نباشد. در نتیجه قند نمی تواند به سلول ها منتقل شود و در نتیجه مقدار آن در خون افزایش می یابد و در نهایت به بدن آسیب می رساند.

دیابت چیست و انواع آن

دیابت انواع مختلفی داشته،که برحسب دلایل مختلفی نام گذاری متفاوتی دارد.این طبقه بندی مورد قبول کشورهای آمریکا،انگلیس، استرالیا و اروپا بوده که به شرح زیر است. دیابت نوع یک(دیابت شیرین وابسته به انسولین)-دیابت نوع دو (دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین)-دیابت پنهانی یا واسطه-دیابت حاملگی-دیابت شکننده یا نا متعادل و دیابن ناشی از بیماری ها و بعضی شرایط دیابت نوع 1:این بیماری به خاطر نابودی و تخریب سلول های نوع بتا جزایر لانگرهانس پانکراس  است،که منجر به کمبود انسولین می شود.در این نوع بیماری میزان بروز مشکلات دیگری چون آدیسون،تیرویید،آنمی افزایش می یابد. دیابت نوع 2:شایع ترین نوع دیابت در افراد است،که مقدار انسولین تزریقی در آن کم است. دارای دو علت چاقی و غیر چاقی بوده.در این افراد مقدار ترشحی دیابت نرمال بوده اما غلظت آن ممکن است کاهش یا افزایش یابد.

انواع دیابت و پیشگیری از آن

دیابت پنهانی:اگر در حالت ناشتا میزان قند خون از حالت نرمال بالاتر برود،دیابت پنهانی به وجود می آید.قند خون این افراد بین افراد سالم و دیابتی است.

دیابت حاملگی:از هفته 16 تا 18 حاملگی در افرادی که قند زیادی مصرف می کنند پدیدار می شود.

دیابت ناشی از بیماری:این بیماری بخاطر مصرف داروها،مواد شیمیایی و بیماری هایی چون غدد و پانکراس ایجاد می گردد.

علائم دیابت شدید بوده و تشخیص آن در عرض چند روز و چند هفته قابل تشخیص است.که شامل نشانه هایی چون:تکرر ادرار،خشکی دهان ،تشنگی،احساس گرسنگی،خستگی و کاهش وزن،تاری دید و تاخیر در بهبودی زخم ها می باشد.علائم دیابت نوع دو تدریجا ایجاد شده

و علائم کمتری نسبت به نوع یک آن دارد،نشانه های آن شبیه بیماری نوع یک است و تشخیص علائم سخت می باشد.دیگر نشانه های دیابت شامل موارد زیر خواهد بود. فشار خون بالا:مقاومت به انسولین سبب افزایش فشار در خون می شود. افزایش سایز دور کمر:داشتن وزن متعادل و افزایش سایز و داشتن شکم بزرگ می تواند یکی از عواملی باشد که سبب دیابتی شدن فرد می گردد. بیماری التهاب لثه،زردی ناخن، اختلالات شنوایی از جمله مواردی هستندکه در فرد دیابتی شایع است.

انواع دیابت به زبان ساده

سه نوع اصلی دیابت وجود دارد:

دیابت نوع 1

اغلب در دوران کودکی یا بلوغ اولیه رخ می دهد که به آن دیابت نوجوانی یا دیابت وابسته به انسولین می گویند. این نوع بیماری به ندرت اتفاق می افتد. در بین تمام افراد مبتلا به این نوع، تنها 5 درصد از آنها به دیابت نوع 1 مبتلا هستند. ) توسط سیستم ایمنی بدن. علت این پدیده مشخص نیست اما همانطور که کارشناسان می گویند عوامل ژنتیکی، حملات ویروسی یا عوامل محیطی می توانند موثر باشند. افراد مبتلا به این نوع دیابت نیاز به تزریق منظم انسولین دارند.

دیابت نوع 2

به طور کلی به آن دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین می گویند. به تدریج در بزرگسالی و به ویژه در افراد دارای اضافه وزن ظاهر می شود. باید بدانید که کم تحرکی عامل اصلی این نوع دیابت است. در این نوع دیابت که شایع ترین نوع دیابت محسوب می شود، بدن نمی تواند انسولین کافی تولید کند یا از انسولین تولید شده به طور موثر استفاده کند. این وضعیت عموماً مقاومت به انسولین نامیده می شود. دیابت نوع 2 پیشرونده است و با رعایت رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم قابل کنترل است. کنترل و درمان این نوع دیابت ممکن است گاهی نیاز به دارو و تزریق انسولین داشته باشد.

شایان ذکر است که این نوع دیابت که معمولاً به دلیل سبک زندگی و به خصوص کم تحرکی فرد ایجاد می شود، می تواند منشا ارثی نیز داشته باشد، یعنی عوامل ژنتیکی نیز یکی از دلایل بروز آن است.

علل دیابت نوع 2

  • عدم فعالیت
  • اضافه وزن
  • رژیم غذایی ناسالم مانند مصرف چربی های اشباع شده، مصرف نوشیدنی های شیرین
  • رژیم غذایی کم فیبر
  • زمینه والدین
  • سیگار کشیدن

تفاوت بین دیابت نوع 2 و دیابت نوع 1

دیابت نوع 2 به سرعت دیابت نوع 1 پیشرفت نمی کند در واقع، برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است هیچ علامتی از این بیماری نداشته باشند. علائم دو نوع دیابت معمولاً تفاوت چندانی با هم ندارند و شامل مواردی مانند: تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار، حالت تهوع، تاری دید، کاهش وزن بدون دلیل، سوزش در نقاط مختلف بدن، تاخیر در بهبود زخم و از دست دادن عضله است. توده، خستگی و گرسنگی. گاهی اوقات این علائم برای ماه ها باقی می ماند و افراد متوجه نمی شوند که به دیابت مبتلا هستند. از طرفی می توان گفت مهمترین علامت این بیماری بدون علامت است به طوری که نیمی از دیابتی ها بیماری خود را نمی شناسند.
هر دو دیابت عوارض شایعی مانند: نارسایی کلیه، حمله قلبی، آسیب سیستم عصبی، آسیب عروق شبکیه، آسیب دهان و دندان، سکته مغزی، بیماری های عروق خونی و ناتوانی جنسی را ایجاد می کنند. این خطرات در واقع به دلیل کنترل ضعیف دیابت است. اگر فردی دیابت خود را به خوبی کنترل کند، یعنی سطح قند خون خود را در محدوده قابل قبولی نگه دارد، بدون شک احتمال این خطرات کاهش می یابد.

دیابت بارداری

این نوع دیابت معمولاً دیابت نوع 3 نامیده می شود و تقریباً مشابه دیابت نوع 2 است. دلیل آن نوسانات هورمونی در دوران بارداری است و معمولا در خانم هایی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارند بیشتر دیده می شود. به طور کلی دیابت بارداری 10 درصد از زنان باردار را تحت تاثیر قرار می دهد و اگر فرد مبتلا به رژیم غذایی خود توجه کند و فعالیت بدنی منظمی داشته باشد، این بیماری به راحتی قابل کنترل بوده و اغلب پس از بارداری برطرف می شود. اما در برخی موارد ممکن است این بیماری برای همیشه مادر و کودک را درگیر کند. دیابت پنهان یا اختلال تحمل گلوکز که در آن غلظت قند خون بین محدوده طبیعی و دیابتی است.

داروهای مختلف می توانند باعث دیابت شوند. استفاده طولانی مدت از استروئیدها می تواند منجر به افزایش سطح قند خون و ایجاد دیابت شود. علاوه بر این، برخی از داروهای ضد افسردگی نیز می توانند باعث افزایش سطح قند خون شوند.

اضطراب و افسردگی معمولاً با دیابت مرتبط هستند که می تواند منجر به کاهش کیفیت زندگی افراد شود.

پست های مرتبط 0 نظرات
نظر خود را ارسال کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *

ارتباط با ما
شماره های تماس لینک اتصال به واتساپ مصرفی پزشکی لینک اتصال به واتساپ زیبایی لینک اتصال به اینستاگرام آریاطب
ارتباط با ما
لینک اتصال به واتساپ مصرفی پزشکی لینک اتصال به واتساپ زیبایی